In contact

Dit boek is geschreven voor ieder kind dat het leuk vindt om samen leuke creatieve
activiteiten te ondernemen met mama/papa of verzorger.

Want wat kunnen ouders het druk hebben. Spelenderwijs gaan jullie op een ontspannen en creatieve manier met
elkaar optrekken door te luisteren naar elkaar, elkaar goed te observeren
(bekijken) en veel leuke activiteiten samen te doen.
Deze opdrachten gaan jullie uitwerken in dit boek, zodat het een boek vol kostbare herinneringen wordt.
Veel plezier!

Te bestellen voor € 6,95

Wie is God?

Wie is God?

Wie is God? Ja, dat is een goede vraag.

Wie is die God van de Bijbel nu eigenlijk?

Hij is van alles. Zo allesomvattend, dus hoe ga ik je nu heel eenvoudig uitleggen wie God is? 

Aan de hand van woorden in de Bijbel neem ik je mee om Hem beter te leren kennen.

Elk woord mag je creatief uitwerken door te tekenen, te plakken en/of te schrijven.

Dus pak je pen en kleurpotloden er maar bij, dan gaan we gezellig aan de slag.

Te bestellen voor € 14,95

Monsters in mijn kast

Monsters in mijn kast

Caleb heeft een probleem. Hij is doodsbang voor de monsters in zijn kast. Hij heeft geen nare dromen. Deze bezoekers zijn heel echt!  Zijn ouders weten niet wat ze moeten doen om te helpen. Het lijkt erop dat ze alles al hebben geprobeerd.
Maar Caleb leert dat hij gezag over ze heeft en hoe hij ze voorgoed kan laten verdwijnen door de krachtige Naam van Jezus te gebruiken.

Voor kinderen van 3 tot 11 jaar en bedoeld om als volwassene met je (klein) kind te lezen.

Te bestellen voor € 12,50

Wilde verhalen

Wilde verhalen

Na de Tweede Wereldoorlog waren ook de tieners in Nederland behoorlijk losgeslagen. Vijf jaar bezetting was niemand in de koude kleren gaan zitten en men snakte naar vrijheid, naar leven. Ze wilden vóelen dat ze leefden. En deden daarom ook extreme dingen. Daags na de bevrijding van Apeldoorn sluit Ruud de Wilde zich aan bij de ‘Woudlopers’.

Zelf omschrijft hij die tijd het allerbeste:“Waar het boek voor mijn kinderen geschreven werd, liet ik de meest krasse verhalen achterwege. Zo zal men bijvoorbeeld tevergeefs zoeken naar de perikelen in Vaassen, waar de verkenners in de vijvers van de Heidemaatschappij met handgranaten op forellen visten en met een pistoolmitrailleur een lamp doofden. Mijn vrouw San heeft vastgesteld, dat ‘Wilde verhalen’ eigenlijk een vervolg is op mijn eerste boek, ‘Ordonnans in oorlogstijd’. Het is zeker zo, dat ik zonder mijn tijd als ordonnans, met meneer Hulstkamp en vooral Jos, mij vast niet bij de padvinders aangesloten had. Toen ik de sfeer eenmaal geproefd had, was ik een verloren man.”

Niet alleen in Apeldoorn, maar later ook in Delden heeft Ruud zich verdienstelijk gemaakt bij de padvinderij. Hij is in zijn hart zijn hele leven een padvinder gebleven.

‘Wilde verhalen’ is een aanrader! Het is het laatste uitgegeven boek van onze (schoon)vader. De serie van vier boeken is hiermee afgerond. Kijk ook eens naar ‘Veluwse ambtenarij’ en ‘Een jaar op de Esch’. Stuk voor stuk juweeltjes van een markante persoonlijkheid.

Te bestellen voor € 17,50

Zo zit je aan de thee, zo zit je aan de chemo

Zo zit je aan de thee, zo zit je aan de chemo

Wanneer je met ziekte of zware moeilijkheden te maken krijgt, heb je bovenal hoop nodig!
Dit boek laat zien dat er altijd hoop is, zelfs wanneer ‘slecht nieuws’ je leven volledig op z’n kop zet.
Hoe ga je met je nieuwe situatie om wanneer je de eerste shock te boven bent?
Dat is voor iedereen verschillend. Wel kan dit boek je tot nadenken aanzetten.

Het laat je zien dat er ook momenten van vreugde kunnen zijn, momenten dat je zelfs kunt vergeten in
welke moeilijkheden je zit. En dat er in ons leven eigenlijk niets voor niets gebeurt...
Hoe lastig het ook is om dit te kunnen zien wanneer je midden in de wanhoop zit.

Annet laat bij ontmoetingen die ze met mensen heeft zien waar zij haar kracht vandaan haalt.
Dit boek daagt uit om te doen wat zij doet:
Probeer de regenboog te zijn in iemands bewolking…

Te bestellen voor € 9,95

Spreek goed over jezelf

Spreek goed over jezelf

Wat je denkt, spreek je,

wat je spreekt, word je,

dus leer positief te denken en te spreken.

Spreek Gods waarheid over jezelf uit en leer je identiteit kennen.

Vernietig zo de leugens in jouw leven en daarna....

Daarna gaan we creatief aan de slag!

Jipppieeeeee!

Lezen, spreken, doen.

 

Te bestellen voor € 14,95 

Veluwse ambtenarij

Veluwse ambtenarij

Het was na de Tweede Wereldoorlog een hele prestatie om een HBS-B diploma (een soort Atheneum met 16 vakken) te halen. Nu stond de weg open voor een vaste baan, een carrière. Hij koos er voor om ambtenaar te worden. Hij zou zijn vindingrijkheid en intelligentie voor de goede zaak kunnen inzetten. Dat was hij als padvinder zo gewend.

Groen als gras wandelde hij de grote mensen wereld in. De wereld van afdelingsbaas tegen afdelingsbaas, van “we hebben het altijd zo gedaan” en “wie ben jij nou, dat jij het beter weet”.

Nou, ze hebben geweten dat hij er was, bij de Raad van Arbeid (een voorloper van het U.W.V.) in Apeldoorn en Arnhem.
Is ambtenarij echt veel veranderd in de laatste zeventig jaar? Lees dit verhaal.

Te bestellen voor €12,50

 

Glorie

Glorie

Glorie is  niet een boek waar je snel doorheen leest. Als je het gelezen hebt, wandel je niet meer dezelfde weg die je eerder ging. Glorie neemt je leven, schudt je door elkaar, zet je op je kop en plaatst je weer stevig op je voeten. Ga je dit pad, dan zal je anders zijn dan voorheen. Glorie doet wat met je binnenste. Je staat voor een keus.  Het is nu of nooit. Ga je ervoor? Morgen is te laat.

Dit boek  is niet geschreven voor het instituut kerk of een denominatie. Glorie is geschreven voor iedere gelovige. En ook voor iedereen  die niet gelooft. Voor iedereen die hongert. Voor degene die niet begrijpt waarom hij het boek in handen heeft, maar wiens handen een eigen leven hebben geleid. Het is onderwijs. Het is een wakker worden. Misschien soms een klap in je gezicht. Het is een liefdevolle boodschap van God naar jou. De Drie-enige God wil jou leiden en onderwijzen in Zijn Glorie. Nu is het de tijd. De tijd van Glorie komt. Glorie is terugkeren naar huis.

God zegt: ‘nu is de tijd.’

Te bestellen voor €15,00

Een jaar op de Esch

Een jaar op de Esch

Een bijna 125-jarige plattelandsschool met veel creatieve kinderen en een jonge energieke ambitieuze schoolmeester die het wel eens even de beste school van Twente… of heel Nederland ging maken!
Een heerlijke combinatie, die garant stond voor veel goede herinneringen bij de kinderen en de schoolmeester, aanvaringen met ambtenarij en inspectie en bijzondere voorstellingen met en door kinderen.

 

Over ontplofte boerensloten, nagemaakte Romeinse blijden en verwoeste kippenhokken… Regelmatig kwam de voorzitter van de oudercommissie langs met de woorden: “Meister, meister, wa he’j noe weer êdoan?” als de kinderen weer eens te veel aan de haal waren gegaan met de aansprekende lessen van de meester.

Een boek doorspekt met Twentse uitdrukkingen en zelfs ‘ne breef van Jans oet Zândgat. 

 

Dit boek is uitgegeven als eerbetoon aan onze vader.
Moge zijn humor en zijn verhalen in de herinneringen van de lezers voortleven!

Te bestellen voor €15,00

Ordonnans in oorlogstijd - Avonturen op de Veluwe

Ordonnans in oorlogstijd - Avonturen op de Veluwe

Veertien is hij in het laatste oorlogsjaar. Als vrijwilliger bij de Luchtbeschermingsdienst in Apeldoorn, die tot taak heeft de burgerbevolking te wijzen op de gevaren van luchtaanvallen, wordt Ruud de Wilde ordonnans.

Dit betekent zoveel als ‘boodschappenjongen’, maar dan voor klussen waar je je tiener liever niet naar toe stuurt. Ordonnansen van zijn leeftijd waren nodig omdat ouderen werden opgepakt om te gaan werken in Duitsland.

Veertien is hij als hij tijdens operatie Market Garden naar Arnhem wordt gestuurd om levensreddende materialen af te geven. De gebeurtenissen maken een onuitwisbare indruk op de jonge jongen. Hij ziet een stroom vluchtelingen uit Arnhem voorbijtrekken en zorgt voor een familiehereniging. Ook wordt hij, samen met andere ordonnansen, beschoten wanneer hij verband moet halen. Ze stellen hun leven in de waagschaal als ze eieren van de Duitsers stelen om ze vervolgens in een ziekenhuis af te leveren…

Ruud de Wilde heeft zijn verhaal al jaren geleden aan het papier toevertrouwd en is ondertussen overleden, maar het wordt nu pas door zijn familie in boekvorm uitgegeven.
’Ordonnans in oorlogstijd’ is een boek met veel humor, ondanks de ernst van de gebeurtenissen waar het verslag van doet.

“Dit boek is uitgegeven als eerbetoon aan onze vader in het licht van de aanstaande 75-jarige herdenking van de bevrijding van Nederland. Moge zijn humor en zijn verhalen in de herinneringen van de lezers voortleven”, aldus de familie.

Te bestellen voor €19,95

Leven met open handen

Leven met open handen

“Een nederlaag is pas een nederlaag als je blijft liggen!”

 Ik heb besloten om dat niet te doen.

In “Leven met open handen” neem ik je mee en laat ik je zien hoe ik aan die vier woorden gestalte heb gegeven. Deze woorden die iemand mij als advies gaf, hebben mijn kijk op de dingen die gebeurd zijn in mijn leven veranderd.

Het heeft lucht en ruimte gegeven en thema’s als omgaan met verlies, vergeven, afwijzing en zelfacceptatie voor mij in een ander daglicht gezet.

In dit boek laat ik je meekijken met hoe situaties ten positieve zijn veranderd in mijn leven door te leven met open handen en welke keuzes ik daarin heb gemaakt.

 

Te bestellen voor €10,95  

Stille geheimen - het levensverhaal van een ras Amsterdammer

Stille geheimen - het levensverhaal van een ras Amsterdammer

Opgegroeid als straatschoffie in "de Jordaan" in Amsterdam. Geen 'normale' sociale controle van z'n ouders of verdere familie. Terechtwijzing met harde hand. Het overkomt ook nu nog meer kinderen dan de samenleving wil toegeven. Over dit onderwerp zijn al heel wat verhalen en boeken verschenen. Maar tóch... dit verhaal is anders.

Met dit boek wil de hoofdpersoon zijn stem laten horen aan wie het maar horen wil. Om diegenen die worstelen met  afwijzing en verslaving een helpende hand te reiken door middel van het lezen van zijn verhaal.

"Laat me waarheid brengen aan wie dwaalt. Laat me hoop brengen aan wie wanhoopt. Laat me licht brengen aan wie in duisternis leeft. Laat me vreugde brengen aan wie bedroefd is."

 

Te bestellen  voor €9,80